receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz



Změna jídelníčku může
odstartovat velké změny zdravotního a psychického stavu

10.9.12 | Marie Copps

Letos jsem prošla opravdu velkou změnou životního stylu. Přestala jsem sledovat televizi, konzumovat maso pocházející od čtyřnohých i dvounohých zvířat, pít Coca-Colu, kávu a kravské mléko a konzumovat samostatně bílý cukr.

Obloukem se vyhýbám geneticky upraveným potravinám, aspartamu a glutamanu sodnému a dávám si veliký pozor na ostatní škodlivé emulgátory a barviva. Ponechala jsem si jen sporadicky konzumaci ryb v mém oblíbeném Sushi.

Nikdy jsem se nemohla smířit s tím, jak bezcitně a surově se na jatkách zabíjejí zvířata pro maso. Z tohoto důvodu jsem již několikrát přemýšlela o změně svých stravovacích návyků.
V mém podvědomí tedy tato myšlenka krystalizovala nějakou dobu, změna však byla velmi rychlá.

Díky změně postoje ke konzumaci masa jsem si uvědomila ještě jednu zásadní skutečnost. Všichni z nás máme velikou schopnost a moc zlepšit nejen naše vlastní zdraví, ale snížit i negativní dopad na životní prostředí, který je s komerčním chovem zvířat spojený, a tím se můžeme přímo podílet na tom, že naše děti po nás budou tuto planetu jednou přebírat ve stavu, za který bychom se nemuseli stydět. Pokračování článku zde



Marie Copps je česká módní návrhářka žijící v Kanadě. Dále je výtvarnicí, zakladatelkou projektu Give Help a Chance – FASHION FOR HELP a vzdělávací platformy Manuál osobního úspěchu. Spolupracuje s iDNES.cz v rubrice Ona – jako módní poradkyně. Pro českou pobočku The Epoch Times pracuje jako externí dopisovatelka.