Martina Čermáková ve své knize s úspěchem prezentuje veganskou kuchyni ne jako nezáživnou kombinaci zeleniny a zrní, ale jako chutnou až dekadentní, snadno připravitelnou krmi.
Neklade důraz na zdravotní a etické aspekty vegetariánského vaření, spíš se snaží představit čtenářům to nejchutnější z veganské kuchyně v hravém a odlehčeném tónu bez dogmat.
Její knížka je tak určená nejen vegetariánům, veganům či lakto-ovo vegetariánům, ale i těm, kteří chtějí experimentovat s novými přísadami nebo rostlinnou stravou, těm, kteří o veganství nikdy neslyšeli, skeptikům, idealistům a je také možné, že i zažraným masožravcům.
Takže pokud některý z vašich přátel uvažuje o tom, že by se mohl vydat na cestu stravování bez masa či živočišných produktů, vánoční dárek v podobě této knihy ho jistě přesvědčí.