![]() | ![]() ![]() ![]() | ![]() |
|
zpět na další příspěvky |
Diskuse: proč jsem se stal(a)/nestal(a) vegetariánem(kou) Dobrý den,
zasílám příspěvek do rubriky "Proč jsem se stal (a) vegetariánem" Vegetariánství z pohledu přijmu energií Ještě nedávno jsem jedl maso většinou 2x denně a měl pocit, že jím zdravě . Pak mi jednou našli v krvi zvýšené množství kyseliny močové a já začal zjišťovat, co je příčinou. Zjistil jsem, že hlavně přejídání masem. V tu dobu jsem aktivně sportoval a proto měl pocit, že maso potřebuji k tvorbě svalstva. Mimo jiné mě taky trápily ekzémy. Naopak všechny drogy a jedovaté rostliny obsahují levotočivé energie a jsou pro nás nevhodné. Rovněž v mase jsou uloženy škodlivé energie způsobené zabitím zvířete a stresem během života. Taky jsou tam uloženy všechny odpadní látky, které tělo zvířete nezvládlo vyloučit. Není dobré jídlo připravovat v mikrovlnné troubě neb ta ty pozitivní energie deformuje a pro naše tělo je pak taková strava nevhodná. Pro teplé jídlo je nejlepší příprava na ohni, tedy například na plynovém vařiči. Škodlivé jsou také geneticky modifikované potraviny a fluorované zubní pasty, či vody. (Fluor je silný jed, který používal nap ří klad Hitler k ovládání mas, a to přidáváním do pitné vody.) Existují pasty bez fluoru a fungují bez problémů . (Například jedna s hřebíčkovým extraktem) Tělo přijímá bioenergie i z přírody a podíl ze stravy dě á jen asi 30 % tohoto příjmu. Proto je také dobré chodit hodně do přírody , kde z rostlin pravoto čivé energie čerpáme pomocí čaker. A právě správná funkce čaker se dá stimulovat cvičením tzv. 5ti Tibeťanů . A kde se tyto tzv. bioenergie berou. V jádru země dochází k termojaderné fůzi a ta produkuje energii. Tato energie je pak rostlinami podle jejich povahy transformována buď na pravotočivou pro většinu lidí pozitivní bioenergii nebo levotočivou pro většinu lidí negativní bioenergii. Více podrobností a překvapivých zjištění, jak to s námi tady na tomto světě je , je možné nalézt na výše uvedených webových stránkách. Rozhodně je tady nechci nějak vehementně propagovat, ale přijdou mi jako dobrá inspirace pro vegetariány, kteří se chtějí posunout někam trochu dál..... Autorem stránek je člověk, který vystudoval Matfyz a většinu svého života maso jedl a pak se postupně změnil na vegetariana a zjistil, jaké všechny výhody mu to přináší a kam se může díky tomu posunout.
Četl jsem mnoho zajímavých návodů na životní styl, ale ten jeho mi nejvíce zapadl do toho, co jsem tak n ě jak vnitřně cítil.
Jinak musím říct, že se mi od té doby ekzem začal zlepšovat a maso u nepostrádám. Sportuji stále dál a síla mi také nechybí , ba naopak mám jí více. Krom toho začínám pozorovat, že se začínám více řídit svými pocity a intuicí než jen holým rozumem a kupodivu to funguje lépe.
A to si nemyslím, že by můj mozek byl nějak špatný, když jsem vystudoval radioelektroniku na ČVUT.
Rád jsem si přečetl podobné příbě hy o tom, jak se lidem po vegetariánství zlepšilo zdraví a jsem rád, že jsem si , tak mohl ověřit poznatky z výše uvedených stránek. Tento příspěvek jsem napsal, abych taky přispěl svojí troškou do mlýna a třeba někoho i inspiroval. S přáním pěkného dne, Tomáš Havel
Příspěvky do diskuze "Proč jsem se stal vegetariánem" zasílejte ZDE Redakce neodpovídá za obsah článků i diskusí, které ne vždy odpovídají stanovisku redakce.
|