receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Bochánky z cerie s houbovou omáčkou a rýží

Suroviny: prášková směs Céria, zeleninový vývar, houby, 2 cibule, kurkuma, sůl, kmín, hraška na zahuštění, rýže, hřebíček, nové koření

Bochánky připravíme z práškové směsi podle návodu (práškovou směs smícháme se stejným množstvím zeleninového vývaru, z hmoty vytváříme placičky nebo bochánky, které pečeme 30min z obou stran v troubě při 160 – 180°C na pečícím papíru a pak ještě 30 min dusíme v zeleninovém vývaru).

Houbovou omáčku přiravíme z jakéhokoliv druhu hub. Nakrájené houby (žampiony, hlívu...) podusíme do změknutí na cibulce ve vlastní šťávě, přidáme vodu, sůl, kurkumu a kmín a zahustíme hraškou. Povaříme ještě asi 15 – 20 min.

Rýži připravíme tak, že ji krátce orestujeme na sucho v hrnci a zalijeme vodou v poměru 1:2 (na 1 šálek rýže dva šálky vody :-)). Rýži osolíme, přidáme hřebíček, nové koření a na půlky rozkrojenou malou cibuli. Vaříme do změknutí (do vypaření vody). Před podáváním koření odstraníme.

poznámka redakce: pokud si tento recept připravíte (např. v jiných variantách), budeme rádi, pokud nám pošlete jeho foto, rádi je uveřejníme ...