Zpět na recepty Zpět na polévky |
Bochánky z cerie s houbovou omáčkou a rýží Suroviny: prášková směs Céria, zeleninový vývar, houby, 2 cibule, kurkuma, sůl, kmín, hraška na zahuštění, rýže, hřebíček, nové koření
Bochánky
připravíme z práškové směsi podle návodu (práškovou směs smícháme se stejným množstvím zeleninového vývaru, z hmoty vytváříme placičky nebo bochánky, které pečeme 30min z obou stran v troubě při 160 – 180°C na pečícím papíru a pak ještě 30 min dusíme v zeleninovém vývaru).
Houbovou omáčku
přiravíme z jakéhokoliv druhu hub. Nakrájené houby (žampiony, hlívu...) podusíme do změknutí na cibulce ve vlastní šťávě, přidáme vodu, sůl, kurkumu a kmín a zahustíme hraškou. Povaříme ještě asi 15 – 20 min.
poznámka redakce:
pokud si tento recept připravíte (např. v jiných variantách), budeme rádi, pokud nám pošlete jeho foto, rádi je uveřejníme ...
|