receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty


ZELENINOVÉ PLACKY

Při přípravě zeleninových placek můžeme použít jakoukoli zeleninu, kterou máme po ruce. Jednak zeleninu horší kvality - poškozené zelné listy, jednak zeleninu, která nám zbývá vařené brambory apod. Placky budou pěkné, použijeme-li krájený zelený pórek a nahrubo nastrouhanou mrkev či zelenou nebo červenou papriku.

Zeleninu používáme buď syrovou jemně krájenou nebo strouhanou, můžeme též použít zeleninu tepelně upravenou. Takto připravíme placky zelné, celerové, květákové , ale i s kyselým zelím apod.

250 g Hrašky

250-270 ml vody

500-600 g strouhané nebo krájené zeleniny, olej na smažení

Pracovní postup:

Hrašku důkladně promícháme s nastrouhanou zeleninou, pak postupně přidáváme vodu, až získáme těstíčko potřebné hustoty, asi jako na bramboráčky. Celkové množství tekutiny je závislé na šťavnatosti použité zeleniny. Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.

Placky podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem a nebo s vařenými brambory či bramborovou kaší. Správným okořeněním dosáhneme pikantních chutí.

E.Š.


Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme.

Poslat recept