receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Bramborový guláš s cerií

300g cérie

500g brambor

100g cibule (dvě menší)

1 lžíce červené papriky

2 lžíce rajčatového protlaku

olej, česnek, majoránka

1 čajové lžičky kumínu a

černého hořčičného semínka

Na pánvi na oleji zpěníme hořčičné semínko a kumín, posléze i cibuli. Potom přisypeme nakrájenou cérii a krátce smažíme dozlatova. Ke konci vhodíme papriku a až pustí barvu vě podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a necháme vařit 15-20 minut. Guláš zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě, dochutíme rajčatovým protlakem česnekem a majoránkou.