receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Hlíva ústřičná v chalupářské omáčce

2 balíčky hlívy ústřičné

1 střední cibule

2-3 stroučky česneku

1/2 lžičky mletého pepře

1 lžička solčianky

1 1/2 lžičky hořčice

1/2 hrnku vody

1 lžíci sušeného rýžového mléka

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přisypeme na nudličky nakrájenou hlívu. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vody. Dusíme asi 1/2 hodiny tak, aby se voda vyvařila.

Potom si nachystáme z trochy oleje a 2 lžic mouky zásmažku. Tu zalijeme asi 1 hrnkem vody, promícháme a přilijeme ji k hlívě. Přidáme hořčici, lžíci rýžového mléka a za stálého míchání vaříme deset minut.