receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět hlavní ...



Mrkev, květák,kapusta a opečené brambory

300g mrkve

200g kapusty

200g květáku

olej, sůl

1/2 čajové lžičky černého hořčičného semínka

1 čajovou lžičku kumínu

1 lžičku mletého koriandru

1 lžičku kurkumy

šťáva z 1/2 poloviny citronu

1 čajová lžička cukru

Na oleji zpěníme nejdříve kumín a v zápětí přidáme i černé hořčičné semínko a necháme je chvíli, až zesvětlají. Potom přidáme mrkev, pěkně ji promícháme, aby pustila barvu a pak dosypeme i ostatní nadrobno nakrájenou zeleninu. Opět promícháme, zasypeme kořením (koriandr a kurkuma), osolíme, podlijeme 1 hrnkem vody a necháme 10-15 minut vařit. Nakonec dochutíme cukrem a citronem a podáváme s opečenými bramborami. Kdo má rád sýr, může na dostatečně teplé jídlo nasypat nastrouhaný sýr a ten se pěkně rozpustí.

Dobrou chuť.