receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Ovesný tatarák

1 hrnek ovesných vloček

1větší cibule

1 větší mrkev

1 čajová lžička černého hořčičného semínka

1 čajová lžička kunímu

5-6 lžic oleje

1 lžíce strouhaného zázvoru

2 rajčatové protlaky (70 g)

3 stroučky česneku

1 čajová lžička mletého pepře

1 čajová lžička mletého koriandru

1 čajová lžička cukru

Na oleji necháme zpěnit kumín a černé horčičné semínko, potom přidáme a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a ovesné vločky. Za stálého míchání smažíme až mrkev pustí barvu a potom přilijeme hrnek vody. Vsypeme mletý pepř, koriandr, zázvor, prolisujeme česnek a přimícháme rajčatové protlaky.

Vaříme na mírném ohni 8-12 minut až směs zhoustne a nakonec ji dochutíme cukrem a solí. Pokud zbude můžeme tatarák použít jako pomazánku na pečivo.