receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Rýžové závitky

Rýžový papír (různé druhy se dají běžně zakoupit)- rýžový papír

- sojový granulát

- sojová omáčka Shoyu

- mrkev

- světlé zelené papriky nebo žampiony

- koření: kari, sambar masala, chilli atd.

- kukuřičný škrob

- lžička hořčice bez konzervace a Heinz kečupu (bez konzervace)

- olej

Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme balit do rýžového papíru:

- sojový granulát (cca 1 hrnek) spaříme v sítu vařící vodou, vymačkáme vodu a nasypeme do mísy

- papriky nakrájíme na malinké kostičky a osmahneme na troše oleje s kari a omáčkou Shoyu (místo papriky můžeme použít např. žampiony)

- přidáme ke granulátu

- nastrouháme najemno střední mrkev

- přidáme koření podle chuti (sambar masalu, wurzl, chilli, vegi vegi...)

- promícháme, přidáme lžičku hořčice a kečupu, lžíci kukuřičného škrobu, ev. hrachové nebo cizrnové mouky

- zakapeme sojovou omáčkou Shoyu - pozor - už nesolíme, omáčka je dost slaná

Do velkého talíře nebo jiné nádoby, která má průměr kukuřičného papíru nalejeme trochu horké vody a ponoříme papír, máčíme tak dlouho, dokud nezměkne - cca 2 - 3 minuty

- papír přeneseme na čistou utěrku, zeshora osušíme a do horní poloviny položíme asi 1 lžíci náplně

- přeložíme horní okraj, potom po stranách a dorolujeme do konce

- závitky smažíme po obou stranách dozlatova (během balení si dáme máčet další papír)

Podáváme s celozrnnou rýží, závitky můžeme pokapat omáčkou:

- 1 lžíce Shoyu, 1 lžička citronu, oleje a prolisovaný česnek

Dobrou chuť přeje Lucie