bílé sladkokyselé zelí, voda, kmín, sůl, cukr, hl. mouka, cibule, olej
Zelí povaříme ve vodě do změknutí s trochou soli, cukru a kmínu (pokud je příliš kyselé, před vařením je propláchneme). Stranou si v hrnci připravíme zásmažku – na drobno pokrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme hl. mouku a smažíme do zhnědnutí. Zásmažku vmícháme do zelí a ještě chvíli povaříme. Pokud je zelí málo kyselé, přidáme ocet.
4 rohlíky, asi 400 - 500 g polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, sůl
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy s moukou, přidáme prášek do pečiva, sůl, trochu oleje a vody. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na čtyři části, ze kterých uděláme knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 – 25 min podle velikosti knedlíků.
poznámka redakce: pokud si tento recept připravíte, budeme rádi, pokud nám pošlete jeho foto, rádi je uveřejníme ...