receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



            Sójové „výpečky“ se zelím
              a houskovým knedlíkem

„Výpečky“

Potřebujeme: sojové kostky, 2 kostky zeleninového bujónu, olej, voda, česnek, kmín, sůl, stoprocentní tuk (pokud si budete chtít třeba k večeři namazat dobrou pomazánku :-))

Sojové kostky uvaříme podle návodu ve vodě s kostkou bujónu, vodu slijeme, ale kostky nevymačkáváme.

Do pekáčku dáme olej, vývar z bujónu, příp. tuk, dobře prolisovaný česnek (aspoň 5 kusů stroužků).

Pokud přidáváme tuk, necháme rozpustit v troubě a přimícháme kostky. Posypeme kmínem a necháme opéct v troubě na 200 °C.

Zelí

bílé sladkokyselé zelí, voda, kmín, sůl, cukr, hl. mouka, cibule, olej Zelí povaříme ve vodě do změknutí s trochou soli, cukru a kmínu (pokud je příliš kyselé, před vařením je propláchneme). Stranou si v hrnci připravíme zásmažku – na drobno pokrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme hl. mouku a smažíme do zhnědnutí. Zásmažku vmícháme do zelí a ještě chvíli povaříme. Pokud je zelí málo kyselé, přidáme ocet.

Houskové knedlíky

4 rohlíky, asi 400 - 500 g polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, sůl Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy s moukou, přidáme prášek do pečiva, sůl, trochu oleje a vody. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na čtyři části, ze kterých uděláme knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 – 25 min podle velikosti knedlíků.

                        

poznámka redakce: pokud si tento recept připravíte, budeme rádi, pokud nám pošlete jeho foto, rádi je uveřejníme ...

                

                  Originální receptura serveru Vegetarian.cz