receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Kapustové (zelné) závitky a špízy

Hraška, voda

kapustové nebo zelné listy

klaso nebo sýr

párátko, olej na smažení

Pracovní postup:

Velké kapustové nebo zelné listy rozebereme (na osobu počítáme asi dva listy) a spaříme po dobu dvou minut v horké vodě, pak necháme okapat. Silnější část listu naklepeme, aby se dal dobře smotávat. Klaso, Cerii, sýr nebo tofu nakrájíme na hranolky o velikosti závitku. Položíme do středu listu, pevně smotáme a propíchneme párátkem.

Hrašku důkladně promícháme s vodou na těstíčko. Jednotlivé závitky namáčíme v těstíčku a pak vysmažujeme v horkém oleji. Smažíme zvolna, aby těstíčko uvnitř listu nezůstalo syrové. Po vyndání z oleje necháme okapat.

Jak podávát?

Závitky podáváme s vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Na osobu počítáme asi dva závitky.