receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět


Zeleninová samoza - příprava

K dotazům na přípravu samozy, jsme pro vás připravili názorný postup přípravy samozy s fotografiemi.


Aby se s těstem lépe pracovalo, je vhodné, aby bylo mírně chladné. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2-3 mm.






Miskou vykrajujeme placičky velikosti dlaně.










Doprostřed klademe dostatek náplně. Náplň: 500 g brambor, 500 g zelí, cibule, česnek, hořčičné semínko, kumín, čili (lze vynechat), kurkuma.







Vykrojené těsto s náplní přeložíme a okraje spojíme tak, aby nám vznikl půlkruh.









Přitlačíme okraje a ozdobnými záhyby těsto spojíme.




Zeleninová samoza - recept




Napište nám Váš oblíbený recept.