receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty


Lilky zapečené s rajčaty a parmazánem

Suroviny:

2 - 3 střední lilky,

4 stroužky česneku
(podle původu a "síly")

400 g loupaných rajčat
(čerstvých nebo konzervovaných)

120 g parmazánu, 300 g mozarelly

hladká mouka, olivový olej

bazalka, sůl

Postup:

Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky o síle 1cm. Osolíme je a necháme asi dvacet minut odležet. Poté plátky opláchneme, osušíme a zlehka obalíme v hladké mouce.

Obalené plátky osmažíme do zlatova na oleji a odkládáme na papírový ubrousek pro odstranění přebytečného tuku.

     

Na oleji zpěníme nakrájený česnek, přidáme nakrájená loupaná rajčata (čerstvá rajčata lze lehce sloupnout, jestliže je spaříme horkou vodou), přidáme bazalku, sůl a lehce podusíme.


     

Mozarellu nakrájíme na plátky.


     


Do zapékací misky střídáme vrstvy osmažených plátků lilků, rajčatové omáčky, mozarelly.

     

Poslední vrstvu rajčatové omáčky posypeme nastrouhaným parmazánem a bazalkou. Pečeme ve středně horké troubě asi půl hodiny.

     

Přejeme Vám dobrou chuť...

Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme.

Poslat recept