receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Zelná polévka s tandoori

4 -6 středně velkých brambor

150 - 200 g kysaného zelí (půl sáčku)

1 uzeného tofu

1 kostky zeleninového bujonu

1 střední cibule

1 čajová lžička hladké mouky

1 čajová lžička tandoori masala

rostlinný olej (bez GMO)

Nakrájené brambory necháme vařit v 1 litru vody, osolené a okmínované. Po 10 minutách přidáme kysané zelí a na malé kostičky nakrájené tofu a opět vaříme na mírném ohni. Mezi tím si na oleji osmažíme cibulku, až zesklovatí přisypeme lžičku hladké mouky. Chvíli mícháme a nasypeme na pánev i lžičku tandori masaly. Necháme ji jen tak dlouho, než pustí barvu a vůni.

Potom na pánev nalijeme hrnek vody a intenzivně mícháme, aby se žmolky postupně propojily s vodou a poté vlijeme vše do hrnces bramborami a zelím. Opět řádně promícháme a vaříme ještě 5 až 10 minut, potom už je hotovo. Dobrou chuť.