receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
zpět

Bramborové rizoto

1 velká brambora
varný typ A - B,
1 šalotka, 1 stroužek česneku,
50 g másla, zeleninový vývar,
1 lžíce kysané smetany,
sůl, čerstvě mletý pepř

Šalotku nakrájíme a v rendlíku na másle orestujeme. Přihodíme na úhledné kostičky nakrájené brambory (3 x 3 mm) a také trochu orestujeme.

Přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme trochou zeleninového vývaru a bez pokličky vaříme, dokud nejsou brambory měkké. V té chvíli by v rendlíku nemělo zůstat mnoho vývaru. Jen tak, aby byly brambory vlhké.

Přidáme smetanu, opatrně promícháme a již nevaříme.