receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


ŽAMPIONY NA VÍNĚ

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Anežka Sýkorová

Ingredience:

Žampionové hlavičky (nebo hříbky)
olivový olej)
sůl, pepř, 3 st. česneku
bílé víno, bazalka,
kmín, majoránka a jiné podle chuti
zelená petržel.

Příprava:

Středně velké hlavičky žampionu očistíme a odřízneme nožičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme žampiony, po chvíli osolíme, opepříme, posypeme sušenou bazalkou, přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme z obou stran dozlatova.
Přilijeme deci bílého vína, zvýšíme plamen a můžeme krátce flambovat (natočit pánev tak, aby její obsah na krátkou chvíli vzplanul). Necháme víno téměř vyvařit, sejmeme z ohně a nasypeme zelenou petržel (ne kadeřavou).

Podáváme s opečeným chlebem jako předkrm.




Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz