receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Frankfurská vegetariánská polévka s párky

Suroviny:

cibule, sůl, olivový olej

sladká paprika, zeleninový bujón, vývar, kurkuma

koření typ vegeta (bez glutamanu),
nebo BIO vývar zeleninové kostky

vegetariánské párky např. vídeńské (DM)

petrželová nať

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na oleji ji restujeme do zlatova na olivovém oleji. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a mino ohřev vmícháme sladkou papriku s hladkou mouku nejlépe bio.



Vzniklou červenou zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem (nebo bio zeleninový bujón), trochou, rýžového nebo sojového mléka (není nutné) a přidáme koření (např. BIO vývar zeleninové kostky, BIO vegeta) špetku kurkumy, podle chuti přisolíme a 10 - 15 minut povaříme.



Mezitím párky (např. vídeńské) nakrájíme na tenká kolečka. Po provaření základu vložíme do polévky nakrájené párky a opět provaříme na mírném ohni 10 - 20 minut. Delší čas vaření je možné zkrátit, ale při delším vaření je polévka lahodnější, jemnější a chutě se více prolnou.



Na závěr polévku dochutíme pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte delší postup vaření, budete odměněni jemnější a lahodně chutnající polévkou.

Množství koření, zeleninového vývaru je individuální, postupně se dopracuje k té své polévce. Můžete nám poslat vaši variantu polévky, rádi uveřejníme a můžete vyhrát knihu :.