Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na oleji ji restujeme do zlatova na olivovém oleji.
Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a mino ohřev vmícháme sladkou papriku s hladkou mouku nejlépe bio.
Vzniklou červenou zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem (nebo bio zeleninový bujón), trochou, rýžového nebo sojového mléka (není nutné) a přidáme koření (např. BIO vývar zeleninové kostky, BIO vegeta) špetku kurkumy, podle chuti přisolíme a 10 - 15 minut povaříme.
Mezitím párky (např. vídeńské) nakrájíme na tenká kolečka. Po provaření základu vložíme do polévky nakrájené párky a opět provaříme na mírném ohni 10 - 20 minut. Delší čas vaření je možné zkrátit, ale při delším vaření je polévka lahodnější, jemnější a chutě se více prolnou.
Na závěr polévku dochutíme pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte delší postup vaření, budete odměněni jemnější a lahodně chutnající polévkou.
Množství koření, zeleninového vývaru je individuální, postupně se dopracuje k té své polévce.
Můžete nám poslat vaši variantu polévky, rádi uveřejníme a můžete vyhrát knihu :.